opc_loader

Ondervorst

Ondervorst ook wel ondervorsten/ruiterrol/hoekkeperband genoemd. De ondervorst is de afdichting van de nok onder de vorstpannen. Om dieren en bladeren tegen te houden is een buigzame brede strook nodig. Voor ventilatie moet deze strook de ondervorst/ruiterrol/hoekkeper/ondervorsten voorzien van perforaties.

ruiterrol

Ondervorst rollen

Er bestaan diverse ondervorsten. De ondervorsten die wij aanbieden zijn ondervorst rollen. Deze zijn voorzien van een sterke ademende folie gebaseerd op spinvlies basis met hier aan vast genaaid 2 stroken met ribbel aluminium in kleur zwart en natuurrood. Voorzien van extra brede plakstroken van butyleen van 40mm breed.

Ondervorst kopen? Klik hier!

Ondervorsten aanbrengen

Het aanbrengen van ondervorsten of hoekkeperbanden beschermt het dak van jouw huis en verhoogt het wooncomfort. We vertellen je waarom je ondervorst gebruikt én hoe je het aanbrengt. 

Waarom gebruik je ondervorst?

Voor optimaal wooncomfort is het belangrijk dat de dakconstructie in goede staat is. Aangezien een dak vaak schuin afloopt, is er een ruimte tussen de dakpannen en de ruiterbalk. Deze ruimte moet lucht- en waterdicht zijn. Een ondervorst is een band die de nok, onder de vorstpannen, afdekt. Hierdoor kunnen bladeren, regen en tocht niet onder het dak komen. Bovendien worden muizen en vogels geweerd. Het dak wordt zo goed beschermd. Een ondervorst is een buigzame en brede strook. Deze is voorzien van gaatjes (perforaties) waardoor er een goede ventilatie is in de ruimte tussen de dakpannen en de onderliggende constructie. Ondervorst wordt ook wel ruiterrol of hoekkeperband genoemd.

Hoe breng je ondervorst aan onder de nok?

Het aanbrengen of vervangen van ondervorst is een nauwkeurige klus die je het beste kan uitbesteden aan een specialist. Ondervorst wordt geplaatst op de nok van het dak, onder de vorstpannen. Gebruik hiervoor ons stappenplan.

Bepaal de juiste kleur en breedte van de ondervorst. Het meten is essentieel. Als de ondervorst te kort is, kunnen er namelijk vervelende lekkages ontstaan. Naast het meten van de hoogte en de breedte, moet je ook naar de profilering van de dakpannen kijken. Als deze erg geprofileerd zijn (dus dat ze veel uitsteken) kies je voor een iets bredere ondervorst of hoekkeperband.

Leg de ondervorst over de nokbalk (nokruiter). Als de ondervorst perfect over de dakpannen valt, dan is de gekozen breedte juist.

Bevestig de ondervorst aan de nokbalk. Het is belangrijk dat de ondergrond droog, vetvrij en stofvrij is. Het geribbelde aluminium met butyleen kleefstrook moet nauwkeurig aansluiten op de dakpannen.

Vervolgens plaats je de vorstpannen (ook wel nokvorst genoemd) op de ondervorst. Hiervoor gebruik je vorsthaken.

Ondervorst of hoekkeperband kopen

Wij bieden zwarte ondervorst en rode ondervorst aan in diverse afmetingen. Deze zijn voorzien van een sterk ademende folie met ribbel aluminium stroken aan beide kanten. De ondervorsten of hoekkeperbanden zijn voorzien van extra brede plakstroken (40 mm breed). Alle ondervorsten worden geleverd op rol. 

Bekijk snel ons assortiment aan ondervorsten en hoekkeperbanden en plaats eenvoudig een bestelling in onze webshop. Bestel je voor 13.00 uur? Dan verzenden we dezelfde dag!